Elektromos autók – Nem értem!

Nem értem az elektromos autókat

Alapból gyanús, hogy ha valami támogatással készül, és támogatással adják el. Az miért drágább, mint az eredeti.

Ha ez az autó 17 millió. Ez meg 24, akkor mit spóroltál? 250,000 kilométerre se(!) tervezik az autókat.
Szóval a benzines 70huf/km és az elektromos 100huf/km. Benzin 7l fogyasztásnál (700huf benzin) 50huf/km. Elektormos 20kWh fogyasztásnál röhejes 120huf-os árammal 24huf/km. Az elektromos lesz a drágább. Cserébe töltőpontokon pazarlod a drága időd.

Ha az utcában több embernek lesz elektorom autója, hogy fogja elbírni a hálózat?

Az akkumulátor nehéz.

A benzin rövid időn belül a 2 szeresére nőt. A töltőállomás ára jóval több lett.
Otthon meg még így is “rezsicsökkentett” ár van. De mondom. Ne vegyenek ilyen autót a szomszédok!

A rossz sofőrök nem fulladnak le. Youtube-ra nem tehetek fel, de sok videó van a neten, amikor ezekkel a nagy nyomatékos autókkal ölnek. Bele van égve az agyamba az egyik, amikor a nő 2x felkeni a portást a falra, aki ki akarta nyitni neki a kaput. Persze ilyet lehet a hagyományos automatával is csinálni, de most kiemeltem a nagy nyomatékot kisebb méretű autóknál.

Matek, ha 90%-ra töltöd az aksit, hogy ne roncsold az aksit és 30%-on pánikszerűen keresed a töltőket. Akkor 90-30=60%-át használod az aksinak.

Ha sima elemet se dobhatod ki a kukába. Akkor ezeknek az autóknak az aksijával mi lesz?

“Napelemmel töltöd otthon az autód”. Ha munkaidőben süt a nap, te meg este hagyod a töltőn a kocsit. Ez a kapcsolat hogy jön létre?

Miért érdekel minket a károsanyag kibocsátás, ha csak a fehér lakta országok foglalkoznak vele? Szerintetek ki olyan gyökér az mai európai vezetőkön kívül, hogy saját népét szopatja például az euro 6-tal? Meg engedi más országoknak, hogy itt árulja azokat a termékeit, amiket környezetszennyező módon állítottak elő?